Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

PURPER: Een eeuwenoud symbool…

Purper is een ode aan de mode. De mode die we kennen zoals vroeger, toen we nog niet leefden in een wereld van massaproductie en nog niet wisten wat een weggooimaatschappij was.
Het belangrijkste wat Purper onderscheid is de intentie van haar collecties. Daar zovelen anderen focus-sen op het volgen van trends, wordt Purper ontworpen om een vrouw op haar mooist te laten verschijnen. Hierin zijn stijl, pasvorm en kwaliteit drie pijlers die het constante uitgangspunt zijn van de collecties van Purper.Vanwege de exclusiviteit van het merk is de naam Purper dan ook een bewuste keuze. Purper is een verfstof die in de Griekse Oudheid werd gewonnen uit slakken. Deze purperrode verfstof was het teken van rijkdom, smaak en aanzien en was dan ook de traditionele koningskleur. Voor het verkrijgen van één pond verfmassa moesten zo’n 30 000 purperslakken verzameld worden. Deze leverden samen maar vier gram zuivere kleurstof op. De geverfde stof was dan ook tien tot twintig keer zo duur als een hoeveelheid goud van hetzelfde gewicht.
Van de Designer
Het merk Purper wordt ontworpen en gerealiseerd door Corianne Heger. Als jonge designer van 25 jaar is mode en styling al haar hele leven een passie, die haar met de paplepel werd ingegoten. Op Academie Artemis volgde zij de opleiding tot Allround Styliste. Hier leerde ze haar ideeën omzetten in concepten, en deze ook te visualiseren. Vanuit de gedrevenheid voor haar vak en haar interesse voor de mode zoals deze oorspronkelijk bedoeld was, ontwerpt ze deze collecties.